Toimitus alk. 6,90€. Yli 100€ tilaukset tai nouto 0€.

Veneen aurinkopaneelit

Aurinkopaneelit ovat yleistyneet veneissä, sillä ne tarjoavat kätevän tavan tuottaa sähköä ilman, että tarvitsee käynnistää moottoria tai käyttää muita polttoaineita.

Veneen aurinkopaneeli on aurinkokennolla varustettu laite, joka kerää energiaa auringonvalosta ja muuntaa sen sähköenergiaksi veneen käyttöön. Aurinkopaneelit ovat yleistyneet veneissä, sillä ne tarjoavat kätevän tavan tuottaa sähköä ilman, että tarvitsee käynnistää moottoria tai käyttää muita polttoaineita.

Veneen aurinkopaneeli koostuu useista aurinkokennoista, jotka on kytketty yhteen ja suojattu esimerkiksi lasilla tai muovilla.

Aurinkopaneelin tuottama sähkö voidaan käyttää veneen eri järjestelmiin, kuten navigointilaitteisiin, valoihin, viihdejärjestelmiin ja muihin laitteisiin. Jos aurinkopaneelin tuottama sähkö ei riitä kaikkien veneen järjestelmien käyttämiseen, voidaan käyttää myös muita sähköntuotantomenetelmiä, kuten generaattoreita tai tuuliturbiineja.

Aurinkopaneeli asennetaan yleensä veneen katolle tai muulle aurinkoiselle paikalle, jossa se saa mahdollisimman paljon auringonvaloa. Mikäli veneessä ei ole kattoa, niin sopiva kiinnityspaikka on vaikea löytää siten, että paneeli saa mahdollisimman paljon aurinkoa, muttei ole tiellä. Bonete on pyrkinyt ratkaisemaan tämän haasteen, ja suunnitellut useita ratkaisuja myös avoveneisiin. Kiinnitystelineiden avulla asennus onnistuu periaatteessa mihin tahansa venetyyppiin. www.bonete.fi

Veneen aurinkopaneeli on ympäristöystävällinen ja kustannustehokas tapa tuottaa energiaa veneen käyttöön, sillä se ei tuota päästöjä ja sen käyttökustannukset ovat verrattain pienet. Aurinkopaneelin asennukseen ja käyttöön on kuitenkin hyvä perehtyä huolellisesti ja tarvittaessa hankkia ammattilaisen apua.

Ostoskoriin käytetyt lahjakortit